måndag 23 maj 2011

Gödning med nässlor

Köper du dyra konstgödningsmedel till din trädgård?

Jag har aldrig köpt konstgödning till min och det växer så det knakar ändå! Hönsgödsel, aska från spisen, spån från kaninburen, kompost, hästgödsel och inte minst nässelvatten håller min trädgård "fit for fight"!


Jag har alltid lagt nässlorna i vatten i några dagar tidigare, men i år läste jag att man kan hälla över hett vatten på dem och använda det på en gång. Smidigt tycker jag som är lite less på att ha hinkar med halvruttna nässlor här och var i trädgården. (Är nämligen liiite tankspridd och glömmer av var jag har hinkarna jämt!)Man blandar ut nässelvattnet med vanligt vatten och sedan är det bara att vattna ut den över växterna som ska gödas. Blandningen ska se ut som svagt te...

Det blir riktigt kul att rensa ogräs när man kan använda det till att göda sin köksträdgård! :0)

Anna

8 kommentarer:

 1. Hej
  Men gud vilket bra tips, det ska jag ta efter direkt, det är ju så dyrt med allt vad gödsel heter.
  Ha en fin dag.
  kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Jag tackar också för tipset! Har hört om det förut, men var inte riktigt säker på hur jag skulle göra. Nässlor har vi så det räcker och blir över...

  Hoppas du får en fin start på veckan!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!! Förra året började jag med nässelvatten och vad det luuuukktaaar! :p Det var ett riktigt äckligt jobb att täppa över det till petflaskor.. I år har jag utsedd en stor vattensamlare till nässelvattentunna, men är ganska så orolig att det kommer inte lukta så gott... :/ Bra att det finns en liten trevligare lösning :o)

  SvaraRadera
 4. Ska jag gå ut och göra på en gång, tycker också det är lite bökigt att behöva vänta flera dagar!
  Hoppas du får en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Bra tips! Jag vill vara så miljömässig som möjligt och det där med nässlor var kanon!!..de vill jag ändå bli av med såå.. :)

  Ha det gott! Kramis sanne

  SvaraRadera
 6. Jag gör också nässelvatten här. Använder även en del kogödsel vid nyplanteraing för att förbättra jorden i samma veva och i komposterna blir där också fin jord som används. Ett problem finns och det är att hunden gillar både ko och hönsgödsel. Hon vänder upp o ner på allt om jag använder det ute i trädgården (växthuset och trädgårdslandet kommer hon inte åt om jag inte glömmer stänga av dit). Tyvärr kommer jag inte på annan lösning än att ta några korn blåkorn om jag behöver gödning och inte har nässelvatten just då men det är i undantagsfall.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Visst är det ett fiffigt och billigt sätt....
  å så kan man ju göra en liten nässelsoppa åxå om det blev några små blad över.
  Kram ullamaria

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Vilket supertips!
  Mina växter ska absolut få smaka nässelvatten. Kom nyligen på V. med att ha hällt ut mitt gödningsmedel, grrr, busunge.
  Ha en härlig dag!
  Stor kram Lotta
  ps. Det blir så fint med de nya gräset. ds.

  SvaraRadera