onsdag 23 februari 2011

I´ve gone bananas!

Förra året såg jag något som jag bara måååste ha i min trädgård!

Vi spankulerade lugnt omkring på Rosendals trädgårdar i Stockholm och plötsligt var det bara där... Ett haaaav av Dahlior!

Jag har aldrig förr ens sett åt dessa blommor men nu är jag såld... De är svåra att hålla från sniglar, måste plockas upp på hösten eftersom de inte är härdiga, kräver en solig och välgödslad växtplats (allmänt krävande med andra ord) och alldeles, alldeles underbara! :0)

Så nu sitter jag här med tokmånga spirande små dahliaplantor och undrar stilla hur i hela friden jag tänkte... Var ska jag få plats med allt? Jag vill ju gärna få plats med mina tomater, paprikor och allt annat jag har sått också... Hmmmm...Tur att det för det mesta brukar ordna sig... Men jag misstänker att vårt vardagsrum (som vanligt) kommer att vara överbelamrat med små plantor innan sommaren är här!

Anna

9 kommentarer:

 1. Du...det där kommer att bli alldeles underbart vackert i din fina trädgård. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som det brukar heta.
  Hoppas ni alla mår bra idag!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. riktigt avis att du kan driva upp små sötnosar. här hemma rev katten ner alltihop :(

  önskar dig en trevlig dag

  SvaraRadera
 3. Hihi, känner igen mig, det är ett såhav i hela huset innan man kan börja avhärda alltihop :).

  Det kan vara svårt att ta sig ur gullträsket ja. Mycket hänger på färger. Jag tycker att ju ljusare ngt är desto svårare är det att tuffa till det.

  Själv försöker jag få in mer naturmaterial för att få ngn balans till allt vitt men det kan ju förstås vara lite svårt i en blogg :). Din blogg är väldigt trevligt tycker jag.

  Lycka till, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Ja, hahaha, så kommer det se ut här hemma också! Fast inte dahlia, för jag har inte kommit dit än ;-). Tycker fortfarande inte om dem, undrar varför, när det är så många som älskaar dem...?

  Du kommer nog ha mycket glädje av ditt vackra växthus tror jag :-).

  Ha en bra dag!

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Dahlior började jag att köpa för några år sedan och de passar kanoners i vårat värsta söderläge med en enorm hetta. Sen blommar de hela sommaren, det kommer knoppar hela tiden. Jättefint!

  Det brukar bli vårt sovrum som får ta smällen att vara växthus här hemma. Tyvärr är inte det alls bra med en allergisk make. Därför kan jag bara så det nödvändigaste.

  Kram Teres

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Fniss! Känner igen mig sååå väl... ;) Hmm.. har dina dahlior redan hunnit upp?! Jag har inte ens fått mina i jorden än. Ligger efter känner jag.. ;) Till helgen blir jag ensam och i morgon är jag ledig halva dagen. Kanske kan jag få fler fröer i jorden då..? :) Det värsta är att jag inte kan sluta beställa fler fröer.. Men det är ju bara sååå kul! :)
  Kramar i massor till dig, goaste Anna!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Ja, vad gör man av allt man sår. Börjar också fundera var jag ska få plats med allt. Det går ju alltid att ge bort förstås!
  Ha en bra kväll! Kram

  SvaraRadera
 8. Ja, dahlior har verkligen fått en renässans och dom är otroligt läckra, nästan så man inte tror dom är riktiga!
  Och plantor överallt, ja, det är så vid den här tiden.
  Agneta kram

  SvaraRadera