lördag 29 januari 2011

Titta, det finns liv!

Hurra!

Mina små kronärtskockor tittar blygt upp ur jorden! Tänk vad glad man kan bli när man ser att det faktiskt spirar inne i stugvärmen, trots all snö och kyla utanför husknuten.





Förra årets kronärtskockor gav tyvärr bara en skocka per planta trots att jag odlade dem på en odlingslimpa. Troligen var det angreppen av sniglar och löss som gjorde att de fick en rätt jobbig start i livet.



I år har jag som plan att sätta ut dem i en av varmbänkarna jag ska bygga på växthusets solsida. De kan ju inte annat än trivas i djup lucker jord med en botten av hästgödsel. :0)
Tanken är att jag ska hinna förodla en del växter i varmbänken innan det är dags för kronärtskockorna att flytta ut. På så sätt får jag ut maximal skörd på den lilla ytan.



Det är så kul att odla själv eftersom man lär sig nya saker hela tiden! I år ska jag tusan i mig lyckas... ;0)

Anna

15 kommentarer:

  1. Så härligt att det gror! Det ger hopp om vår!
    Vilka fina små glasklockor du har, - var hittar man sådana?
    Önskar dig och de dina en riktigt skön helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Men så mysigt med dom fina odlingsklockorna,härligt när det börjar växa så där.
    kram o ha en fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  3. Jordärtkockorna är så vackra!
    Odlingsklockorna med!

    SvaraRadera
  4. Hihi! Klart du kommer att lyckas! Mina frön ligger i jorden men har inte stuckit upp huvudena än. Hopas de kommer snart. :) Min skocka som jag övervintrar i kruka ser däremot riktigt pigg ut. Förra året fick jag inga skockor på den men jag ska prova sätta ut den på friland i år så får vi se om det går bättre...
    Vackert med odlingsklockorna! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vad kul! Och vilka fina odlingsklockor som gör att det blir ännu skönare för ögat.

    Jag ska också ge mig på kronärtskockor i år - första ÅRET FÖR MIG. Fröna fick jag från goa Anna-Karin med bloggen Landet Krokus. Imperial Star hette de, vilken sort är det du har sått?

    Ha en bra helg!

    Kram M

    SvaraRadera
  6. Men så vackra odlingsklockor, mycket vackrare än gladpacken som jag brukar dra över! Måste nog investera i ett par...
    Eija

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig inspiration du ger!!! Antingen det gäller kakor, inredning eller det som nästan är min favorit - trädgård. Jag vill sätta fingrarna i jorden med en gång när jag läst sina fina inlägg. Och vackra bilder!n Håller med dig om att trädgårdsarbete hör i ihop med en fikastund på hembakt. Och kolakakor är syndigt gott...

    Stor kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  8. Odlingsklockorna gör att till och försådden blir en dekoration. Så vackert, och så spännande! Lycka till med kronärtskockorna!

    SvaraRadera
  9. aj, skulle korr-läst ... försåden är så klart frösådden. Men kanske inte så stor skillnad :)

    SvaraRadera
  10. Hej igen! Jag klipper mitt citronträd nu i februari men har du extra belysning går det säkert bra att klippa redan nu. Beskärs den försiktigt till den form du vill ha nu under våren. Ta inte bort mer än nödvändigt. De bortklippta topparna kan du användas som sticklingar om du vill.
    Kram,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  11. Fniss, jag köpte också mina första pluggboxar igår:) Och mina kronärtskockor ska omskolas imorgon. Och jag fick också bara en enda skocka på varje planta...
    Same, same, alltså:) Och en underbar bild du bjuder på!
    Kram, kram!

    SvaraRadera
  12. Du lyckades ju verkligen förra året med! Din trädgård var ju helt sagolik.

    Har "dina" surdegslimpor på jäsning här hemma.

    Ha en bra kväll!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  13. Såklart det är ok! Jo, visst är det skönt med stora barn. Men ibland känner jag att jag inte är riktigt "bäbis-klar" kanske det blir en sladdis varefter...

    SvaraRadera
  14. Det är bra....så där ser mina ut nu oxå.Deet är ju du som inspirerat mig till dessa i år.Har aldrig testat dessa tidigare,så nu hoppas jag på mer tips om hur jag ska klara dessa juveler.
    ;)

    Kram
    Linda

    SvaraRadera