fredag 28 januari 2011

Kolakakor...

Tänk vad härligt det är med hembakat! Jag är av den filosofin att när jag ändå står och bakar så kan jag lika gärna göra dubbel sats av allt. Någon mer än jag som tänker så? För mig finns själv motståndet i att ens ta mig för att börja med att baka... inte själva bakandet. ;0)



Att fylla frysen med kakor och bullar är en del av förberedelserna inför våren för mig. Jag är galet rutinbunden när det gäller vad som ska finnas att ta fram till fikastunderna på trappan när man håller på med vårbruket i trädgården... Jag kan inte se mig själv utan en kaffekopp och en kaka i handen till fikapauserna när man sliter som bäst. ;0)



Anna

21 kommentarer:

  1. Kolakakor...åååhh..vad gott. Jo, jag är nog lika dan...bakar inte så ofta men när jag väl gör det så blir det flera satser och och är jag inne i brödbaksstimmet så bakar jag nästan dagligen..ett tag ;-)

    Ha en fin fredag Anna, kram/caja

    SvaraRadera
  2. Du kan då konsten att inspirera! Nu sitter jag här och funderar...Kanske man skulle baka lite kakor idag då! Kolakakor är ju dessutom faaaarligt goda.
    Ha en härlig fredag! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  3. Ja, så som du arbetar i er fantastiska trädgård, så ska du helt klart ha ditt kaffe och kaka:-)
    Och självklart bakar jag alltid dubbelt,tyvärr hinner inte så värst mycket in i frysen!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  4. Mmmm...ser gott ut, och en kaka tycker jag verkligen man kan unna sig när man behöver pausa efter hårt arbete.

    SvaraRadera
  5. Kolakakor är gott, det såg piffigt och gott ut att pudra lite florsocker på, ska jag pröva nästa gång.
    Jag gör som du, jag bakar dubbelt och trippelt och allting och så svämmar det över i köket, men jag brukar känna mig nöjd efteråt.

    SvaraRadera
  6. Godmorgon Anna.
    Mmmm... ser verkligen frestande ut. Ja jag bakar också dubbelt eller trippelt då jag ändå håller på. =)

    Ha en skön helg.

    Kram Dessie

    SvaraRadera
  7. Mums med kola kakor bara så gott.Ha nu en mysig fredag.Varm kram Rita ♥

    SvaraRadera
  8. precis så är det här med...börjar jag baka bakar jag mkt det är att ta sig över tröskeln som är jobbigt...gott såg det ut!!! kramis semlan

    SvaraRadera
  9. Mums! Det där lät som en god idé. Jo jag håller med dig - själva bakandet är rätt härlgit, men att ta tag i det från början - det är det som är kruxet.

    Tyvärr har vi en minimal frys (hur dumt som helst när man är en familj på 4) så vi får inte plats med nästan något mer än veckans mat. Men några kakor hade kanske kunnat prioriteras iofs... men hur är det att frysa kakor? Jag har alltid frusit degen istället, men menar du att det går bra att frysa kakor?

    Kram M

    SvaraRadera
  10. Hej va kul det är med bak! Ska sälv ej frossa i sötsaker för mitt blodsocker MEN såå kul att bjuda på lite till främmat som kommer! Härlig blogg! Kram Gunilla

    SvaraRadera
  11. Mums!

    Anna, jag har en utlottning som jag hoppas du vill vara med i! Jag lottar ut ett sånt där coolt USBminne i björk! Och så några tröstpriser...

    Varmkram H.

    http://www.stocksundgarden.blogspot.com/

    SvaraRadera
  12. Kolakakor är en favorit här hemma, så himla gott! Jag brukar göra som dig att göra dubbel sats så det räcker. Det är ju ändå ett projekt att dra igång med bakning. Visst ska det finnas fikabröd i frysen. Kram Stina

    SvaraRadera
  13. Då är fredagspartyt igång inne hos mig, vi ses väl?! Kram/caja

    SvaraRadera
  14. Kolakakor är smarrigt.. Borde baka jag med men är rädd att jag sätter i mig dem själv så bäst att vänta lite :-)

    Ha en fin fredagskväll..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  15. Håller heeeelt med. Till våren ska det finnas kakor att ta fram när man sitter på trappen å lapar sol och gärna en god kolakaka om du frågar mej ;)
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  16. Vilken framförhållning! Men helt rätt! När man jobbar och stökar i jorden finns inget bättre än en fikapaus. Jag får nog också ta tag i det där med kakbakandet snart... ;) Gick igång på ditt tidigare inlägg med kokoskakorna. Det är en favorit - har dock aldrig sett dem som bollar tidigare. :)
    Ha en finfin helg, kära Anna!
    Kram,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  17. Låter väldigt bra det där med att fylla frysen, men det fungerar inte här. Alltid när jag tänker placka fram det jag bakat är det redan slut...

    Kolakakor är gott, har bakat det 2 gånger de senaste veckorna:-)

    kram pernilla

    SvaraRadera
  18. Du är så flitig;o) Ser smaskigt ut!!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  19. Åh, så smarrigt! Fast jag är tvärt om. Tidigare gjorde jag alltid dubbel sats, men tröttnade alltid mitt i baket. Nu gör jag små satser. Eller så gör jag dubbelsats, men fryser in degen i små rullar - mysigt att ta fram och fika iordning några kakor till fikastunden - det doftar ju så trevligt då :)

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera
  20. Jag tänker precis som dig ;) eftersom jag endå bakar kan jag vell lika gärna gra dubbelsats :) Härligt med lite vårinspiration! Längtar! Tack för inspirationen än en gång :)

    Kram Josefine

    SvaraRadera