onsdag 22 december 2010

Hyacinter



Hur har ni det i julstressen?

Själv försöker jag hålla humöret uppe trots att magen är så stor att luft känns som en lyxvara, men lätt är det inte... ;0)

Barnen var på julfest på förskolan igår och var överlyckliga när jag kom och hämtade dem. Det gav mig en liten tankeställare när det gäller vad man prioriterar till jul... För dem var det en enorm upplevelse att träffa jultomten på vinden och få äta ett enkelt julbord med korv, köttbullar och lite till. Till efterrätt hade de fått marängsviss (tror jag i alla fall...). När jag hämtade dem studsade alla tre upp och ner och berättade ivrigt om allt de hade gjort under de tre timmar de var där.

Hur planerar man sin egen jul då? Vi brukar ha otaliga hemgjorda rätter som man får slita med att äta upp i en vecka efter jul... Alla sitta ska sitta framför Kalle Anka trots att ungarna inte är ett dugg intresserade. Barnen får så mycket julklappar att de inte orkar öppna allihopa och alla vuxna är lite småsura eftersom de har stressat som djur inför en enda dag som sedan ska uppfylla allas förväntningar om vad en jul ska vara.



I år kommer julen inte att vara så hos oss...

Vi köper all julmat färdig, vi ska se till att dagen blir så lugn som möjligt och av oss får barnen varsitt par skidor och någon leksak i julklapp. (Vad mormor och farmor ger får stå för dem ;0)). Julpyntet består av en gran, några adventsljusstakar och många blommor... Äntligen ska jag få den lugna sköna julen jag har drömt om!

Det enda som fattas mig är som sagt var luft...

Anna

10 kommentarer:

  1. Åh Anna det låter som en alldeles underbar jul. Här är också allt lugnt och fridfullt. Skall handla lite idag, och städa och göra skinka och sånt imorgon. Skall fota månadens dukning också, men det är ju bara kul. Om vi inte hörs mer innan jul så får ni ha det riktigt mysigt och kärleksfullt!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Låter förnuftigt tycker jag. Det behöver inte vara så himla märkvärdigt. Huvudsaken man har glada barn, som jag brukar säga.

    // Suzan

    SvaraRadera
  3. Önskar dej en underbar Jul!
    Med mycket mys!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  4. Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

    SvaraRadera
  5. Åh, Anna, jag lider verkligen med dig:-( Men det är snart över och belöningen är ju helt klart värt det, eller hur?! Klart ni ska ha en underbar, lugn jul, försök komma ihåg hur man gör nästa år bara!
    Massor av julkramar till dig!

    SvaraRadera
  6. Så klokt tänkt av dig/er! Nu är ju jag äldre men har minimerat julfirandet till det som vi tycker är viktigast, och har det riktigt lugnt och fint. Har man barn så måste man ju fixa jul till dem, men inte är det mängden julkappar som gör det! Och absolut inte julbordets många rätter...
    Ha det skönt i din jul och med din familj!

    SvaraRadera
  7. Hallojsan gúmman!

    Oj vad jag minns den där känslan av att inte kunna andas..magen liksom tryckte upp lungorna så att de blev aldeles för små!!

    Hoppas att det lättar något!

    Vilken härlig, sund inställning du har till julen! Helt rätt! Go tjejen!!

    Vill passa på att önska dig och din söta familj en riktigt god jul!!

    Kramis Sanne!

    SvaraRadera
  8. Åh, Anna , nu blev jag riktigt glad! Har idag varit och handlat all julmat och vi kör allt färdigt, vi med! Men det vågar man ju knappt berätta för nån.... Det enda vi ska göra imorgon kväll är julskinkan och jansson, som C älskar att göra.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  9. Låter som hemma hos oss... Men i år har jag prioriterat bort en massa tjafs! Tiden har inte funnits där och det bästa är att inga skulldkänslor jag har :) Skönt! Julen kommer och då ska det mysas och ungarna ska få ha kul, då kan inte vi vuxna sitta och sura för små töntiga funderingar!
    Önskar dig en riktigt god jul och att du får ett paket med mer luft :) Åse

    SvaraRadera
  10. Här blir det också en väldigt kravlös och skön jul...och guuud vad skönt det ska bli!

    Må väl/caja

    God-jul

    SvaraRadera