tisdag 12 oktober 2010

Fån´t ja en körv...


Bild lånad från recept.nu

Recept på julkorv finner du här

Igår var vi hela långa dagen hos min mamma och stoppade julens korvar. Det är rätt knepigt att göra det själv så det är klart man ställer upp på sin lilla mamma när hon ringer och frågar ;0). För mig är det ingen riktig jul utan hemgjord korv och när man nu har tillgång till en frys behöver man inte vara ute i sista stund...

Tyvärr har jag inte någon egen köksmaskin med kvarn och korvhorn. Länge har jag suktat efter en Kitchen aid just på grund av att det går att köpa till sådana tillbehör jag vill ha, men priset! Visst det kanske betalar sig på de 30 år den förväntas hålla men det svider ändå. Är det någon av er som har en kitchen aid och kan berätta om ni är nöjda med den? Tänkte dra igång en egen liten ovetenskaplig enkät ;0). Det kanske rent av finns någon annan köksmaskin som är bättre? Helst ska den vara estetiskt tilltalande också eftersom jag inte har lust att släpa den fram och tillbaka utan tänkte att den skulle få stå framme... Min mamma har en Kenwood som hon har ägt sedan seklet var ungt... Näe, inte riktigt men en 30 år tror jag nog att det börjar bli nu, och den har fungerat hur bra som helst.


Bild lånad från "Bagaren och kocken.se".

Får se om jag kan vifta med ögonfransarna och ta fram den där sammetslena rösten som gör att gubben också tycker att det är alldeles outhärdligt att leva utan en köksmaksin :0)

Kram

Anna

3 kommentarer:

 1. hej

  har ankarsrum assistent från bagarn & kocken

  betydligt bättre än KA och billigare samt att man har massor av tillbehör att köpa till eller få vid inköp

  ångrar inte att vi köpte denna istället för KA

  större bunke vid bak
  bättre kvarnar vid köttmal
  samt korvhorn finns

  så våga prova något annat än KA

  /maya

  SvaraRadera
 2. ja korv är kul att göra.Har en gammal assisten från Elektrulux, den är fin till att göra korv med!

  kika på blocket efter en sån om du vill ha en billigare variant..

  Ps.Du har mail!

  kram Anna

  SvaraRadera
 3. Har både Assistent från Ankarsrum och KA.
  Assistenten är suverän på att mala, passera, stoppa korv. Min duger tyvärr inte till att knåda deg, troligtvis för liten motor (men de nya är större)Asststenten är VÄRDELÖS på vispning men är KA outstanding. Sen har ju KA lite andra balla tillbehör som Assistenten inte har.
  Beslutsångest? Det hade jag!
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera