måndag 6 september 2010

Hujeda mig!

Igår var vi hos min mamma på födelsedags lunch (grattis igen mamma) och eftersom vi inte har någon våg hemma så brukar jag väga mig när vi är där på besök.

Hujeda mig!

Vem var det som kom på att man bara ska gå upp 12 kg när man väntar barn? Sääääkert någon man ;0). Jag har gått halva tiden och redan har jag passerat den gränsen. Kanske har blivit lite för mycket sådant här på sista tiden...



Och för lite sådant här...



Jag är i alla fall gravid men man kan undra om det är fler i hushållet som också är det *hehe*. Nä, nu får vi ta och skärpa oss lite och inte äta godsaker varenda kväll. Varannan kväll får räcka! Man lever bara en gång och att då inte få äta vad man vill känns rätt bortkastat. Hellre tjock och glad än smal och ledsen är mitt mantra... Troligen inte det mest igenomtänkta mantrat, men vad tusan!

Idag ska jag börja sy på tävlingspläden som lottades ut. Alltid lika kul att sy upp något efter önskemål. Man snöar så lätt in på det man själv gillar så det är kul att få en chans att vidga sina vyer.

Ha nu en suuupertrevlig måndag och se till att äta något gott även på vardagarna. Det blir så mycket lättare att leva då! ;0).

Fy, jag har verkligen inget bra inflytande... Får skylla på hormonerna och den ständiga hungern.

19 kommentarer:

  1. Hahaha... Du, man lever som sagt bara en gång, och hellre sladdandes in från sidan i en kropp som är utnött, med chokladkakan i den ena handen och vinet i den andra...

    Underbara bilder!! Ha en fin vecka!!

    SvaraRadera
  2. Jamen visst ska man unna sig lite emellanåt. En god middag eller lite gott fika kan få det sämsta humör till att gå upp och bli soligt.
    Du jag var också en sån som gick upp massor då jag väntade mina barn...fast jag var nog för smal innan (bortförklaring).
    Ha en fin måndag och njut av maten, fikat och vädret...
    Kram
    annika

    SvaraRadera
  3. Njut ändå av det gravida tillståndet,när det är över kan du ta tag i den biten. Men finns mycket gott som kan vara nyttigt. Här har jag megaproblem med vikten utan graviditet. Så nu äter jag sportknäcke till frukost på veckan och mackor bara på helgen.

    SvaraRadera
  4. Har ju fem barn och har gått upp mellan 17-23 varje gång. När jag skulle ha barn nummer 3 hade jag gått på viktväktarna och försökte fram till femte månaden att äta riktigt. Men gick upp i stort sett lika mycket ändå. Tror det är lite ärftligt betingat också. Men, men du lever bara en gång...njut!
    Ha en fin dag!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. jag har haft "tur" att bara gå upp minst 6 kg och max 13,1 kg med mina fyra barn... Dock är jag kraftigt överviktig nu, utan baby i magen*ler...ser gravid ut bara...hihi...har fått frågan massor av gånger. En jul fick jag gå före i kön på Willys då de ropade fram "den gravida kvinnan" i kön.asflabb!!! Men jag njuter av livet och köper ditt mantra rakt av. Iaf idag! I morgon kanske det låter annorlunda, beror på dagsformen...hum...kramis semlan

    SvaraRadera
  6. Jag tycker att man ska äta gott och må gott. Sen gäller det väl att anpassa medlen efter målet, om man säger så..hi hi... Det skulle vara väääldigt svårt att helt avvara godsakerna.Jag,är alldeles för förtjust i sånt för det. Du skulle ha sett bordet med fikabröd, där jag var igår! Då fick man behärska sig, ska du veta!
    Va kul med bloggtipsen! Jag ska gå in och kolla dom nu.
    Ha en fin dag!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  7. Hahahaha du låter som jag.....det är ju nu man lever... Men trots detta har jag börjat mitt nya liv idag ..igen. Ett nytt försök att gå ner aldeles för mång kg.

    Ha det gott
    Kram anna

    SvaraRadera
  8. Visst måste man få unna sig lite gott!
    Men det är inte så kul när allt man har i garderoben har krympt :)
    Ha en fin dag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  9. Jamen, den ser ju så nyttig ut maten du gör till dig och familjen och då kan det väl inte vara så fel. Och ditt mantra låter jättesunt, tycker jag!
    Jag har missat en massa inlägg för snöret till internet har krånglat och det var så kul att se hur ditt växthus kom till, igen. Det vackraste av dom alla! Absolut, ingen vidare diskussion om det.
    Ha det bra och njut
    Agneta kram

    SvaraRadera
  10. Visst är det olika hur man går upp under graviditeten? Första var jag "duktig" och det blev bara 9 kg ;) Men andra.... nja... 23 kg och 10 är fortfarande kvar i valkar och så :D

    Men viktigast att inte allt går i överstyr.. Må bra ska man göra med magen... Och bättre mår man inte av tonvis bakelse, fast gÖtt kan d vara.. och ofta... hi hi..

    Det blir kul att se täcket... fin blir den ju, det vet jag ;)

    kram

    SvaraRadera
  11. Fniss, fniss, jag tycker du har världens bästa inflytande:) Och vilka läckra kollage du bjuder på! Den översta påminner om Delicatos reklam med rubriken "Variera din kost";)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  12. Vilken underbar blogg och helt underbara lapptäcken du gör och bilderna är helt fantastiska. Och du det där med 12kg är inget att bry sig om här plussades det 20kg du kan tänka dig hur det såg ut en liten tjej på 155cm och vägde 73kg. Man skulle kunna tro att jag födde ut en bamse bebis men icke ut kom en liten kille på 2490;)

    SvaraRadera
  13. Mmmm..så mycket gott!
    Det måste man unna sig ibland :D
    Livet vore tråkigt annars..

    Kram Lily

    SvaraRadera
  14. Mmmm..så mycket gott!
    Det måste man unna sig ibland :D
    Livet vore tråkigt annars..

    Kram Lily

    SvaraRadera
  15. Anna du är uuuunderbar, önskar jag kunde komma och ge dig en stor kram!
    Det finns ju såå mycket gott att mumsa i sig.
    Jag har gått upp många kilon med alla mina 3 och är ändå lika smal som när jag var tonåring. Ju fler barn att jaga, mindre tid att sitta still! Det är nog ingen fara med dig som alltid har 100 järn i elden, fniss....
    Ta hand om dig och njut av livets godsaker!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  16. Håller med dig! Hur tråkigt skulle det inte vara om man inte fick äta godsaker? O precis som Lotta säger så springer man ju av sig när man jagar barnen. Är lite avenssjuk, skulle vara väldigt mysigt med en bäbis (jag som absolut inte skulle ha fler)...

    Kram Mia

    SvaraRadera
  17. Här hr du en till som gärna äter godsaker. Jag har dock ingen graviditet att skylla på. ;0) Men i kväll har jag varit och tränat för första gången sen i juni eller nå´t.
    Kram!

    SvaraRadera
  18. Ät och njut!!! Du behöver säkert all energi för att orka!
    Du har en liten hälsning på min blogg, hoppas det är OK!
    Nu ropar min mage efter nåt mumsigt, trots att det inte finns någon inneboende:-)

    Kram Emma

    SvaraRadera
  19. Hahaha! Ja, man blir hungrig när man är gravid. Jag gick upp 30 kg med första killen...

    Gjorde dina stekta äpplen till efterrätt igår och det var ju supergott!

    /Mia

    SvaraRadera