måndag 6 september 2010

Frimärkssovning...

Det är inte konstigt att man vill ha fler efter dagar som den här...

Ibland får man sådana där underbara dagar då solen strålar både inne och ute. Man vaknar på morgonen med tre barn i sängen och bara älskar varenda sekund av det trots att man är ledbruten och bortdomnad i både armar och ben. Det är en konst att lyckas få en blund i ögonen när man har ett frimärke att ligga på...

De två större barnen ligger kvar i sängen och myser medan man går upp med den minsta och lagar till frukosten. Lagom till allt är klart kommer de glada i hågen upp och har klätt på sig sina kläder alldeles själv.

Vilka A barn va!

Så lät det inte direkt i fredags men det behöver vi inte tala mer om nu... ;0)

Idag var en dag att minnas!



Matilda har sin första lösa tand och är stolt som en tupp. Mamma med för den delen...





Jag har provat på att odla brysselkål för första gången i år och bara att den har överlevt angreppen från de ruskiga kållarverna är stort nog. Jag undrar om det hinner komma några små kålhuvuden på dem men vackra är de i alla fall. Känner mig som värsta storbonden!

Synd att ingen av oss gillar brysselkål, men någon ska man väll kunna klämma ner till jul... Efter att ha sett Niklas äta blodpalt i söndagskväll så har jag inte hjärta att laga mer konstig mat på ett tag. Har nog aldrig sett någon kämpa så hårt med att få ner tuggorna utan att avslöja för barnen vad man egentligen tycker. Min hjälte!

Vi pratade om det där efteråt och det är märkligt men det är inte många maträtter jag har svårt att äta. Kanske beror det på alla utlandsresor vi gjorde när jag var liten.

Bläckfisk, paella med diverse skaldjur och gången mamma och pappa åt någon slags musslor. De hade ögonen på pinnar precis som sniglar har och när mamma tuggade som bäst tittade en rackare ut ur hennes mungipa. Näe, det finns inte mycket som skrämmer mig i matväg!



Vad tror ni? Har jag en chans att vinna lokaltävlingen i störst pumpa i år? Den här guldklimpen väger nog bortåt en sju-åtta kilo nu. Bara att delta är vinst nog tycker jag. Ska ju få med mig bjässen till invägningen! Den har en två veckor på sig att växa till så jag brukar gå och klappa om den varje dag.

Hoppas den växer av ren välvilja!



Ta hand om er!

8 kommentarer:

  1. Låter som en härlig morgon med barnen !!
    Jag är raka motsatsen när det gäller mat. Ganska kräsen och inte så glad i att prova ngt nytt. :0)
    Lyck till med din pumpa !!
    Ha en underbar dag !
    Kram , Helen

    SvaraRadera
  2. Hej, det där med mat är lustigt! Jag minns en gång när vi var hos mig och lekte när vi var små. Vi åt oxtunga i pepparotsås och potatis som mamma lagade ibland. Det var jättegott! Min kompis tog ett stort lass och sa att det var det godaste hon ätit. Då sa mamma att det var tunga och "Gitto" sprang ut i badrummet och spydde som en kalv! hihi...smaken, ögonen och tanken finner liksom inte alltid harmoni med varandra!! Tur hon inte såg ögat i mungipan hos dig, då hade hon nog fått ett slaganfall!!! Hahaha kramis semlan

    SvaraRadera
  3. Vilken fin Matilda du har, hon ser ut som om hon har en stor glimt i ögat, hon! Och blåbär på ett strå!
    Den pumpan får du vara rädd om, jisses vilken stor, en, tänk om du vinner. Tänk att det kan bli så mycket i vårt land på en så kort tid ändå, det är allt fantastiskt!
    Lycka till, kram
    Agneta

    SvaraRadera
  4. Hej
    jag har haft Anna Truelsson och Carina här på intredningsrepotage och de sa att jag måste gå in på din blogg. Vilken härlig läsning och bra inspiration. Låter som hemma hos oss , min man får göra alla ideer som jag lägger fram.
    Kommer titta in snart igen
    Hösthälsningar från
    Hos Madeleine Hudvård & Inredning

    SvaraRadera
  5. Hej Anna!!
    Länge sedan jag var in till dig nu..
    Du gör jätte fina saker!! måste kolla runt lite här;-)
    Ha en bra dag! kram Rita

    SvaraRadera
  6. Oj, jag tycker jag är rätt frisk i maten men just blodpalt, njeeee tack...

    Söt hon är din dotter! o så duktig du är med odlandet!! Man blir nästan sugen på nästa säsong redan!

    SvaraRadera
  7. Vilken grym pumpa! Och snygg!!!
    Om du har lite svårt med brysselkål har jag ett jättefint recept på en grönsaksrätt som min mormor alltid gjorde till jul förr. Man gör en äggsmet med mixad kokt brysselkål och rivna morötter. Lite som paté. Man bakar det hela i vattenbad i en kransform, stjälper upp och lägger kokta brysselkål i hålet i mitten. Mycket snyggt! Att bland brysselkål med söt morot ger en mycket mildare och mer balaserad smak.
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  8. Wow vilken pumpa så fin.. Hoppas den växer till sig ännu mer till invägningen..
    Brysselkål är fint på tallriken tycer jag men attan så illa det smakar, i mitt tycke..

    Kram Mia

    SvaraRadera