fredag 23 juli 2010

Vissa människor är som ogräs...

Det är väldigt tråkigt när man stöter på dem, men ibland händer det...

Jag skickade iväg två lapptäcken för över en månad sedan till en tjej och trots att jag har kontaktat henne gång på gång så betalar hon inte. Det värsta med att bli lurad på det här sättet är inte kostnaden för materialet i täckena och frakten jag stod för utan all tid jag har lagt ner. Tid jag hade kunnat tillbringa med min familj! Det är en sak när man väljer att ge bort något och en helt annan när man blir lurad.



Om det finns någon där ute som har något förslag på vad man kan göra när man blir utsatt för något sådant här så vore jag tacksam... Det vore så tråkigt om någon annan råkade ut för den här personen! Det som gör mig mest förundrad är hur hon kan njuta av täckena när hon vet att hon har stulit dem.

Nu till något annat...

När Anna och Carina var hos mig och gjorde repotage hade jag plockat in massor med blommor från trädgården. I vanliga fall är jag alldeles för slö (och glömsk) för att kunna ha blommor överrallt. Det blir lixom inte av att jag tar bort dem när de inte är vackra längre. Det är allt annat än stylisch att ha en massa vissna buketter här och var i huset. ;0)



Jag brukar däremot ha en bukett på köksbordet eftersom det är svårt att missa att den står där... Den här kannan fanns i torpet när vi köpte det och jag har alltid tyckt om den även om den är lite stor. Anna blev förfärad när hon såg att den stod bortglömd vid mitt planteringsbord utomhus. Nå väl, nu är den rengjord och pryder sin plats inomhus igen. ;0)



Ta hand om er alla goa läsare!

Kram

Anna

25 kommentarer:

  1. Hej Anna!
    Va ledsen jag blir när jag hör det här. Fy för ohederliga människor.

    Hoppas att hon skäms och hör av sig!!!!

    Du får not ta och sända saker mot postförskott eller förskottbetalning.Då kan du inte bli lurad!!

    jag är ute i min trädgård och röjer, blev så inspirerad när jag var hos dig.Nu när jag inte har smärtan i beäckent/benet så orkar jag röja-härligt!

    ha en fin dag!
    Hälsa familjen. Bilder komme rinom kort..
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Fy vad fräckt! Hur ska den tjejen kunna njuta av ditt fina täcke som hon faktiskt har stulit??? Om jag vore som dig skulle jag ta betalt innan jag skickar en vara. Hoppas du slipper vara med om det igen.

    Jag blev lurad på en bloggvinst en gång. Den skickades aldrig. Jag kontaktade henne för att höra om hon hade skickat den, den kanske hade kommit bort på posten? Hon svarade aldrig på mailet. Jag kan dock se att hon fortfarande besöker min blogg, men hon skriver aldrig något. Tur att alla människor inte är lika! Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Men att det finns såna människor - skamlöst!
    En granne hade ett bra uttryck som förklarar ngt: "När man har bitit huvudet är skammen är allt möjligt"!! Huu...hemska tanke, men vilken tur att de flesta har både heder och värderingar på rätt plats.
    Vackert stilleben med blommor på stolen.
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Jisses, vad trist att höra. Att människan har mage att göra nåt sånt.
    Se till att du får betalt innan du skickar ut täckena.
    Vackert att ta in blommor.
    Hoppas allt är bra med dig och familjen. NU får jag titta runt för jag har inte varit här på ett tag.
    Kram från andra sidan plurret.

    SvaraRadera
  5. SÅ tråkigt för dig att inte hon betalar. Kör Förhandsbetalning på dina fina saker. Betalt först skicka sen! Hoppas verkligen att det löser sig för dig! Det går ju att polisanmäla. Skriv ett mail till henne! Det gjorde jag en gång och då kom pengarna illa kvickt, du har ju adressen och namnet kvar? Kram på dig

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Men fy så tråkigt, tyvärr finns det såna människor! Fattar inte att någon har mage att bete sig så illa! Jag tycker att du ska ta betalt först och skicka varorna sedan!
    Hoppas allt ordnar sig!
    Vackra bilder!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  7. Hej Anna.
    Lessamt att du blivit lurad, det tror man ju inte ska hända. Någonstans så känns det som att vi bloggare kan lita på varandra. Men det kanske inte är en bloggerska, kan ju bli fart på betalningen när hon ser detta inlägg. Hoppas det löser sig. Vacker kanna hade du, jättefint och alltid ha säsongens blommor i den. En vas räcker och hålla ordning på.
    Ha det gott
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Grrr!!
    Sånt är ju för dj-a gräsligt! Nästan så man önskar att du sätter ut namn och adress här i bloggen. SÅ hon får skämmas offentligt!
    Ha det gott! H.

    SvaraRadera
  9. Så tråkigt att det finns oärliga människor. Förstår mig inte på att man kan göra så. Hoppas att det ordnar sig och att du får din betalning snart, och att det bara är semesterglömska och inte illa menat.

    Väldigt snygg kanna! Tur att den fick flytta inomhus igen...

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  10. Alltså, fy va ilsken man blir när man hör sånt här! Precis som du säger så är ju tiden (särskilt för oss med barn) så värdefull. Hoppas verkligen att hon skäms och sover dåligt om nätterna, usch!

    Men du, kannan var ju sååå ljuvlig! O beundrar fortfarande eran fina köksoffa i bakgrunden.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Usch så tråkigt, att man kan göra nåt dylikt!!!!
    Stackars dej!!!!
    Hoppas att du kommer över det!
    Jag älskar mitt lapptäcke som jag köpte av dej!
    Hoppas du får en fin Helg!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  12. Vad trist! Min tanke är nästan som trädgårdsmakaren, publicera namn och adress(postadress kanske räcker) om du inte får pengarna senast en vecka efter ett påminnelsemail.

    Ljuvliga blomster i den vackra kannan.

    Hoppas du får en fin helg
    Kram Lily

    SvaraRadera
  13. Usch så tråkigt! Hoppas att hon ännu hör av sig och betalar.
    Jättefin kanna du har på bordet.
    Ha en fin helg! Kram Kicki

    SvaraRadera
  14. så tråkigt för dig...
    jag brukar skicka varan när jag fått betalt.
    skicka sen som REK det är mitt tips.

    ja, när man läser min blogg kan man kanske tro att jag inte gör annat än far omkring överallt. men så är det inte ;)
    jag har haft en längre period nu som jag känt mig helt inspirationslös. men sen vänder det och då händer det grejer :)

    kram på dig!!

    (dina täcken är underbara...)

    SvaraRadera
  15. Hej vännen! Fy vad trist att höra om täcket de är inte många, men det finns visst oärliga människor! Jag vet inte vilket som är bäst att fortsätta försöka få in pengarna eller helt enkelt strunta i henne. Jag tror du mår bäst av att släppa det om du kan, förhoppningsvis har hon ett samvete någonstans! Kram på dig/ Maria

    SvaraRadera
  16. Hu vad trist att höra. Förstår det där med dyrbar tid.
    Fina tröst buketter iallafall.
    Jag återkommer snart när det gäller gardiner.
    De där vita med dragsnören... kommer du ihåg vilka jag menar då?
    För det var väl du som gjorde sådana?
    Ibland har jag rört ihop en och annan bloggare nämligen.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  17. Ja du det finns folk till allt. Tråkigt när du har sytt och fixat så fint och så får du inte betalt. Tråkigt!
    Visst var det kul när Anna och Carina var hemma, de är duktiga. Klart du ska ha den kannan framme. Jag är också dålig på att ta bort dem efter mig. Men köksbordet funkar alltid.
    Ha det bra och hoppas du fortsättningsvis får bättre kunder!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. Åh, vad tråkigt att du skulle bli drabbad av en så´n person! Och allt jobb du lagt ned. Förstår hur du känner med just tiden. Grr... Själv har jag ett par gånger betalt i förväg och sen aldrig fått sakerna så det är ett gissel det där. Hoppas att du ändå känner att du kan fortsätta att sälja dina fina lapptäcken.
    Jag är nog lite som du när det gäller buketter i hemmet... Jättefin kanna!
    Kram!

    SvaraRadera
  19. Förbaskat vilka fräcka människor det finns - och där man minst anar det! Vem kunde tro att en tjuv skulle vara intresserad av lapptäcken???
    Jag har inga råd om vad man kan göra men ett litet ord på vägen i alla fall. Hennes handlingar spiller över henne själv och inte dig. Du är en massa dyrbar tid fattigare, men du sover gott och lever med ett gott samvete. Allt gott du samlar spiller över dig själv... Det man ger, får man - kommer du ihåg det tankeutbytet vi hade för en tid sedan? Kanske kan det vara en liten tröst att veta att denna otacksamma människa får mindre och mindre av livet för varje gång hon tar?
    Lev gott så länge,
    Charlotta

    SvaraRadera
  20. Fy så ruttet..jag blir så ledsen när jag hör sånt här. Jag skickar aldrig något utan att få betalt före. Förstår inte hur man kan leva med sånt. Hoppas hon läst detta.
    Ha nu en skön helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  21. Dina lapptäcken är ljuvliga. Hoppas verkligen att tjejen betalar för dem. Har hon fått trassel med ekonomin kunde hon ju kanske bett dig om en avbetalningsningsplan istället för att skita ner sitt rykte genom att inte betala. Synd att du blev drabbad i vilket fall som helst. Man vill ju tro gott om alla, eller hur?!

    SvaraRadera
  22. Men åh vännen så tråkigt! Har hon svarat på dina mail? Det finns ju en liten risk att det hänt något...? Du är ju så gullig men lita inte för mycket på folk, förskottsbetalning är nog en bra idé.

    Det är ju så vackert med färska blommor! Underbara små arrangemang!

    Du skulle vara med mig här i Danmark så kunde vi gå benen av oss i antikbodar och på loppmarknader!

    Kram!
    A

    SvaraRadera
  23. Det finns tyvärr folk till allt:-(
    Har en "kund" som beställde varor i mars-09 och hon har fortfarande inte betalat. Ändå frågade hon om hon fick dela upp betalningen, vilket jag godtog. Kort efter hade hon också mage att beställa mer, fast i en annans namn visade det sig senare. Ett paket som inte hämtades ut utan kom tillbaka till mig, fast med onödigt arbete och portokostnader bakom.
    Ärendet ligger hos fogden, så vi får väl se om det trillar in någon betalning någon gång.
    Har iallafall tagit bort möjligheten att betala med faktura, det är tyvärr fler än nämnda person som missbrukat det betalningsalternativet.

    SvaraRadera
  24. Oooops....nu ser jag ett fel ord i citatet jag skrev. Så här skall det va: "När man bitit huvudet av skammen är allt möjligt"!
    Nu blev det rätt ordföljd..! Ursäkta mitt slarv!
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  25. Hejsan !
    Jag tycker du ska ligga på som en igel !!
    Ta reda på telefon nr. och ring och säg att du har polisanmält det . Maila igen och säg samma sak , för även om hon inte svarar så läser hon säkert det. Och du har ju adressen . Om det är långt från dig så "kanske" du känner ngn som bor i närheten , som du kan säga kommer dit och hämtar pengarna personligen om du inte får dom inom en vecka !!
    Jag tycker oxå att du ska lägga ut namn och adress på bloggen , så inte fler blir lurade av samma person.
    Väldigt tråkigt när sånt här händer !
    Hoppas det ordnar sig ! Lycka till !
    Kram , Helen

    SvaraRadera