måndag 19 juli 2010

Välkomna in i min syatelje!Det är en sådan befriande känsla för mig att kunna knata över till torpet när jag ska sy. Där får jag oftast vara i lugn och ro, men då och då slinker en liten besökare in.

Lilla Bo kommer och sätter sig på pallen och pillar på lapparna och pratar med mig. Tja, eller pratar och pratar han upprepar samma ord gång på gång tills jag svarar och sedan upprepar han dem några gånger till bara för att vara helt säker på att jag förstod vad han menade. Mammor kan ju vara lite tröga ibland *ler*.Jag tycker så mycket om tapeten vi har här inne. När vi satte upp den i Matildas rum inne i stora huset såg den inte alls likadan ut. Märkligt, men den gör sig nog bäst på en mindre yta där den delas upp av fönster och dörrar.Självklart måste man ha gamla kopparsaker i ett gammalt torp... Hur skulle det annars se ut?!I köket ser det precis ut som när vi bodde här, innan vi byggde vårt nya hus. Den enda förändringen är att vi tog bort den gamla kylen för att få plats med en öppen hylla där jag kan förvara mina tyger. Idag kan jag inte förstå hur vi fick plats med två barn och två vuxna i ett litet torp på 30kvm. Men det var inga problem! Vi till och med trivdes utmärkt. :0)

Det finns en övervåning i torpet med sovloft men man kan inte stå rakryggad där. Tänk er att vara höggravid och behöva gå hukad flera gånger per natt för att komma till toaletten på nedervåningen. Det här är den första graviditeten jag bara behöver resa mig ur sängen och gå några steg för att komma dit. Men då klagade jag inte, när vi köpte torpet hade vi bara utedass så det var en klar förbättring att kunna gå på en toalett inomhus. ;0)


Den gamla spisen fungerar utmärkt och jag har bakat bröd mer än en gång i bakugnen. Det är därför den är så sotig... Tunnbröd blir såååå bra i en hederlig gammal bakugn. Blir det någonsin ett långt strömmavbrott kommer det i alla fall inte gå någon nöd på oss. Vi har både värme och möjlighet att laga mat...Det var min syatelje det...


Ta hand om er!

Kram

Anna

20 kommentarer:

 1. Åh herre gud vilket underbart litet torp. Nog förstår jag att ni trivdes där trots att det nog måste ha varit trångt. =) Så härligt att kunna utnyttja det som atelje nu!
  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Vilken sy atelje!!!!!!!!!Helt underbart:)
  Ha en fortsatt skön sommar:)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Vilken dröm att ha en egen syateljé;) Måste vara hur skönt som helst och vilket mysigt torp.
  Ha det gott!
  Kram C

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt torp. Jag förstår att inspirationen flödar där inne i din syatelje :)

  SvaraRadera
 5. Det var den finaste syateljé jag sett. Underbart att få arbeta och finna inspiration i denna miljö! Gillade hyllan över dörren, visade för min man så nu fick vi inspiration till ett kommande projekt!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Vilket underbart torp ni har, och vilken lyx att kunna dra sig undan här och sy. Klokt att ni behöll det kvar och inte rev det när ni byggde det nya större huset som så många andra gör.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen en ljuvlig syatelje, härlig med små besök mellanåt. Kram Sari

  SvaraRadera
 8. Oj, oj så mysig din syatelje i torpet är. kan tänka mig att du får inspiration där. Skönt också att ha nånstans man kan få vara lite grann i fred och man kan lämna saker ute för att sen komma tillbaka igen.
  Hoppas allt är bra med dig och din familj.
  Kram från andra sidan plurret.

  SvaraRadera
 9. himmel vilken underbar syatelje!! vilken lycka att kunna pyssla där!!

  tack för dina fina, rara ord hos mig ♥

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar ateljé du har! Måste vara himmelen på jorden! =0) Tack för att jag fick kika in.
  Ha en skön sommardag!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Vilket underbart litet torp, och va mysigt och ha en egen ateljé, vilken dröm. Ha en bra dag. Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Vilken underbart fin syateljé du har. Önskar jag hade en sådan. Ha det gott!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 13. Jaaa du! Den som hade en sån syatelje! Här är det köksbordet som gäller, när man ska sy. Men vilket härligt torp! Du har det ju så himla fint där.
  Ha det gott nu! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 14. Vilket fint litet torp. Syr du med en trampsymaskin :-)
  Det skulle vara passande där.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 15. Sött litet torp, jag gillar den tapeten jättemycket, men kan tänka mig att den gör sig bäst på små ytor!

  Otroligt att ni bott där med två barn...!!

  Själv är jag hemma och tar mig en dusch ikväll, bor i stugan nu på semestern, med utedass och bad i sjön. Funkar bra på sommaren, men jag skulle inte palla i längden!!

  Ha det gott!
  Frida

  SvaraRadera
 16. Gud så härlig syatelje du har, vilket lyx att ha ett sånt mysigt kryp in..

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 17. Gissa om jag blir en aning avundsjuk på din ateljé.......grrrkk så fin. Vilket torp, vilket torp, så otroligt mysigt!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 18. Va härligt att ha sitt egna place! Att bara kunna lämna stöket och återkomma en annan dag :) Helt fantastiskt att ni klarat bo bär med två barn! Men vet man att det "bara" är för ett tag så brukar ju det underlätta...
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 19. Ja oj ja det måste ha varit trångt. Och allt det där springandet upp och ner till toa med ett lågt tak kan ju inte ha varit roligt. Men tjusigt värre var det i alla fall. En riktig dröm att få vara i

  Kramar Malin

  SvaraRadera