fredag 9 juli 2010

Mera växthus!

Nu får ni säga ifrån om jag tråkar ut er... :0)

Det växer så det knakar i växthuset och mina tankar snurrar runt runt om vad som ska få växa där inne. Vindruvor vill jag ha men ska jag välja en härdigare (och mindre god sort) eller ska jag välja någon mer exklusiv variant? Hur fungerar det med persikoträd? Eller aprikos??? Oj så många frågor jag har! Måste ta och googla lite märker jag ;0).Det ser allt en aning spartanskt ut än så länge men jag har bestämt mig för att jag vill ha in en gammal järnsäng hit. Kommer att bli såååå mysigt att ligga och läsa en bok här på kvällarna under fotogenlampornas sken. Nu gäller det bara att hitta en också...Lägg märke till pumpan i vänstra nedre hörnet på bilden. Jag har aldrig odlat pumpa förr men den verkar trivas mer än väl på odlingslimpan. Gurkan har varit lite segare i starten men nu växer även den så det knakar. Det är skönt att veta att växterna får all den näring de behöver eftersom de i princip växer på en kompost. Att odla på odlingslimpa kan varmt rekomenderas! I höst lovar jag att göra ett nyhetsbrev om hur det går till att anlägga en limpa. Man ska nämligen göra iordning dem på hösten...Den här gamla vågen är det senaste loppisfyndet. Jaaaa, jag vet att det saknas en visare men det kan väll inte vara allt för svårt att fixa till, eller?!Nu ännu en liten fråga ut i rymden... vad är det här för växt? Det blir svarta bär på den på hösten... Den växer så det knakar och börjar om varje vår precis som humlen gör. Jag har sökt och sökt men inte hittat något svar.Ta hand om er, och om ni har vägarna förbi Västerås -undvik att köra in i staden den här helgen! Jag säger bara Big Power Meet... Suck...

Kram

Anna

16 kommentarer:

 1. Vilket vackert växthus, förstår att du är lycklig ägare till det.

  Hoppas att du får en fin helg.
  Ha det gott kram Jen

  SvaraRadera
 2. Växthuset slår alla vackerhetsrekord! Det är så fint så fint! Lyckliga du! Älskar att få se bilder på det, så gärna fler.
  Vilken liten lustig växt du har, jag har ingen aning om vad det kan vara, men det verkar vara en häftig sak.
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 3. Åh, så jättevackert växthus du har! Förstår om du är lycklig..
  Svårt att välja vad man vill ha *ler*
  Persika, citron, aprikoser, fikon..
  Jag hade provat det jag gillar allra mest..
  Lycka till..

  Ha en skön helg
  Kram Lily

  SvaraRadera
 4. Jag bara suckar....när jag ser ditt växthus. Jag vill oxå ha ett sånt. Men när vi byggde vårat "plasthus" byggde vi en gedigen murad tegelgrund. Just bara för att vi ska kunna bygga ett i trä, på samma ställe sen. Så en liten bit på väg är vi allt!
  Hoppas ni får en skön helg.
  Raggare var ordet ja...det finns många av dom!Och alla har väl åkt till Västerås nu.Stackars er!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 5. Så fint, det har jag redan sagt ;0)

  Men du... nähä.. vet ej vad är det för växt...

  kram/Olg@

  SvaraRadera
 6. Inte tråkar du ut oss med växthusbilderna inte! Jag hoppas att vi kan börja med vårt nästa sommar så det är roligt att få lite inspiration.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart växthus! Vi är inte alls avundsjuka, hmmm... En gammal säng vore väl toppen! Måste fråga om ni har byggt det på fri hand eller är det en byggsats? Hur som helst är det helt underbart! Jag är övertygad om att du kommer använda det väldigt flitigt. Kram Stina

  SvaraRadera
 8. Ja, man kan undra vad det är som driver oss nordbor så......men det är väl just det att det ändrar på sig hela tiden.
  Jag har förevisat ditt växthus och Peter nickade och höll väldigt mycket med om att det var ett helt fantastiskt växthus......sen blev det inte mer sagt. Då.
  Jag tror han kan många saker men han kan definitivt inte snickra ett sådant växthus som din man gjort!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 9. Wow! vilket underbart fint växthus eller kanske ska kalla det mys hus thihi...

  Ha en skön helg
  kram wivi

  SvaraRadera
 10. Helt underbart ljuvligt och vackert. Berätta mer för oss som ännu drömmer!

  SvaraRadera
 11. Oj, vad fint! och vad fort det har gått att få det färdigt. Tycker inte det var länge sedan ni började :-)
  Ha en skön helg, Maria

  SvaraRadera
 12. Vilket jättehärligt växthus!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 13. INTE uttråkad! Vill bara ha mer och mer!!! Blir så inspirerad inför vårt bygge av vinterträdgård nästa år:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Är absolut inte uttråkad, tvärtom. Jag kan inte se mig mätt på ert vackra växthus! Du får grna vsa hur mycket bilder som helst därifrån och under utvecklingen av växthuset. En järnsäg hade nog blivit fantastiskt där!

  Kram M

  SvaraRadera
 15. Jag har också en sådan där växt! Enligt uppgift ska den heta någonting med "hund"... =) Mer än så vet jag inte.

  SvaraRadera
 16. Så vackert.
  Ha en fortsatt bra lördag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera