lördag 24 juli 2010

Låt oss sjunga Mårbackans lov...

Vackrare och mer tacksam växt får man leta efter. Den klagar inte om man glömmer vattna några dagar och blommar snällt långt in på hösten. Och vilka blommor sedan! Underbara bollar av minnen från mormors köksfönster...



Till och med bladen ser mjuka och vänliga ut...



Jag måste ge er ett tips! Om det finns något antikvariat i er stad, besök det! I Västerås finns Leanders antikvariat. De som har det är huuur gulliga och hjälpsamma som helst och det är minsann inte bara böcker man kan hitta där...

Jag har länge varit på jakt efter flora bilder att hänga upp på väggen och på Leanders finns en hel låda full. Ibland får de in gamla skolplancher också men de går åt som smör i solsken så det gäller att vara med... Ännu har jag inte hunnit få fatt i någon sådan men skam den som ger sig!



De har även gamla kartor man kan köpa. De var däremot inte så billiga... (5000-6000kr styck) så jag fick nöja mig med en reporduktion av en gammal karta.

Och visst... vi bor INTE i Närke men vad tusan! Snygg var den!!!



Vad skulle jag göra utan er? Ni allihop har gett mig så otroligt mycket och fortsätter att ge! Jag blir så rörd av alla fina kommentarer jag får och känslan man får av att andra bryr sig är fantastisk. Tack alla mina goa bloggvänner där ute! Ni ger mig hopp om att världen faktiskt kan förändras till det bättre.

Stor kram

Anna

17 kommentarer:

  1. Pelargoner=positiv nostalgi*ler. Jag håller med om att all positivitet gör en varm i själen. Gå in och läs hos pysseliten så får du se på negativitet dock! Det är inte klokt vad dumma människor det finns! Sköt om dig vännen! Kramis semlan

    SvaraRadera
  2. Visst är de fina!
    Hann aldrig kommentera dig på förr inlägget... men det är ju inte klokt! Hur kan man va så ego att beställa handgjorda saker som tar sån tid att göra och sen inte betala för sig??? Stå på dig klart du ska få betalt för dina saker du gör!
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  3. Ja usch hur kan man göra så,den tid och energi man lägger ner på saker och ting. Och så har dom mage att inte betala. Synd du inte tog betalt i förväg. Hoppas det löser sig. Tack för tipset om butiken i Västerås,hoppas man får vägarna förbi där någon gång ;)

    SvaraRadera
  4. Jag stämmer in i Mårbackans lovsång! Håller med om att det är kul att gå på antikvariat. Jag köpte massa böcker i Danmark som innehåller gamla fina kartor och annat vackert.Den gamla Nerke kartan är ju underbar! Här i bloggvärlden känns det som om alla är just precis så mot varandra som alla borde vara. Det är en skön känsla...
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Mårbacka... Mormor hade alltid så´na i köksfönstret. Och före dess fanns de i den fint glasade förstugan i det gamla sommarhuset. Hon kallade dem sina prinsar. Det var tider det! =0)
    Fina saker du hittade på antikvariatet!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!
    Ja du har ljuvliga pelargoner..
    Ps..Du har mail!!

    kram Anna

    SvaraRadera
  7. Jag älskar pelargoner, och speciellt Mårbacka. Mina har tyvärr haft svårt att klara vintern, så jag har 10 st. nyplanterade (från sticklingar) där bara en har börjat blomma, men de andra kommer snart hoppas jag.

    Den där Närke-kartan skulle passa här hos oss! Jag har en inramad Örebro-karta från 1800-talet (fast faximiltryck) som den skulle passa bra med... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  8. Hej hej, Tack för namnet på rosen! Jag funderar på att ta mig en tur ner till Botaniska i Gbg under semestern och där borde de ha den till försäljning. Hoppas det i alla fall. Nu ska i alla fall namnet skrivas ner på en lapp i plånboken så jag har det med mig :)
    Lustigt att alla rosor verkar ha franska namn :)

    Men så tråkigt för dig att råka ut för ogräsmänniskan som stal lapptäcken! Sånt har jag svårt att förstå hur man kan göra....men bra att du påminde mig för jag har lätt att vara väldigt godtrogen mot männsikor och har just varit nära att skicka någon innan jag fått betalning för det. Men nu avvaktar jag!

    Ha det gott så hörs vi vännen :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  9. Mårbacka I love it, kanske lite extra eftersom jag är från Värmland ;)

    Fina bilder och snygg karta du hittat, min pappa älskar att gå på antikvariat, ska be honom hålla utkik!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  10. Ja visst är dom underbara, dom kära Mårbackorna.
    Jag hittade inge fina i år, så det fick bli en liknande sort.
    Va trist med den som har stulit dina täcken! Man får väl hoppas att hon kanske är på semester eller nåt, så att det finns en rimlig förklaring.
    Hoppas att det ordnar sig. Det måste ju vara svårt att njuta av nåt som man inte ärligt har förtjänat.
    Kul idè, med antikvariaten. Det var länge sen jag var in på ett sånt. Kanske är det dags nu!
    Ha en fin fortsättning på helgen!'
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  11. Pelargoner är de finaste, visste du att det finns 11 stycken olika Mårbackor? Det visste inte jag.
    Superfina kartor och bilder, strunt samma att du inte bor just där.
    Är också på jakt efter skolplancer.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  12. Suck, visst är de såååå fina Mårbacka! Mina ska till och börja blomma när som helst. Fick ställa in dem idag för det fullkomligt vräker ner regn.
    Ha det gott och tack för att du finns, du med;)
    Charlotta

    SvaraRadera
  13. Håller med dig!
    Mårbacka är ljuvliga.

    Ha det så himla skönt!!
    Camilla

    SvaraRadera
  14. Hej vännen!
    Hoppas att ni har en underbar sommar tillsammans. Fin Mårbacka och fina bilder. Blev helt bestört när jag läste ditt förra inlägg. Det är inte klokt att det finns såna oärliga människor, sååå synd att det skulle drabba dig. Jag tycker nog du ska fundera på att alltid ta betalt innan du skickar, det tror jag säkert att dina kunder har förståelse för. Ta hand om dig!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  15. Det där är en av mina favorit pelargoner,dom är helt underbart fina.
    Härlig karta du har köpt.
    kram o ha en fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  16. Tack för dina rara ord om min grafik och allt annat. Ja dina täcken är bara för underbara. Tack bli en jobbig flytt för källaren är så full med saker men det löser sig.Hoppas du haft en fin helg, kram

    SvaraRadera
  17. Hejsan!
    Jo,det är lite exotiskt med kollibrier...de är så söta och svåra att fotografera för de är grymt snabba.
    Vad fin mårbacka!
    Kul med gamla kartor!
    Ha en skön söndag.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera