söndag 14 februari 2010

En alldeles hopplös söndag...

Oj, oj vad barn kan hitta på saker och inspireras av det man gör. N håller som bäst på att tapetsera i lilla A och B:s rum. Tidigare under kvällen stod vi båda och beundrade resultatet i lilla B:s, för att sedan gå tillbaka till vardagsrummet där tapetbord mm. stod, då N såg att det var tapetlim på vår röda handknutna äkta matta!

Hoppsan titta där...

Han var snabb i vändningarna och snart var tapetklistret borta, trodde vi...

Jag lyfte min blick och såg att det var lite mer tapetklister på mattan under skänken, för att inte tala om SKÄNKEN!!!! Lilla A stod där med en liten roller i handen och hade smetat ner HELA skänken med tapetklister!!! Det var dock inte allt... hmmm... han såg misstänkt oskyldig ut när jag frågade om han hade ätit av klistret och, mycket riktigt, jag fann spår av klister runt hans mun. Efter ett snabbt samtal till giftinformationscentralen fick jag dock veta att det inte var något att oroa sig för. Han kunde på sin höjd bli illamående. (Tror jag det...)

Tur att jag hann iväg och loppade lite innan idag så jag hade lite rekreationstid. Kan behövas med de här små busfröna kan jag lova...

Hittade det här alldeles underbara strykjärnet för ynka 20 spänn. Karln måtte ha vart galen som sålde det för den summan! Hos mig kan det stackars järnet numer titulera sig "ovärderligt". *hihi*




Det kvittras och pips alldeles förskräckligt hos oss just nu. Vi har fått ta hand om svärmors papegojor under tiden hon ligger inne på sjukhuset. De små liven är huuuur söta som helst och man kan verkligen förstå varför de har smeknamnet "kärleksfåglar". Så här ser de små gynnarna ut! Det är två fåglar och den ena heter Papaya och den andra Mango... Jag hoppas att jag inte är allergisk emot dem bara för jag skulle verkligen kunna tänka mig att ha en liten fågel själv. Det blir så hemtrevligt på något vis när man hör dem kvittra och leva om.



Trevlig alla hjärtans dag alla underbara läsare!

Kram
Anna

19 kommentarer:

  1. Åh nej..*suck* Ja man ska verkligen ha ögon och armar överallt då man har små busfrön hemma! =) Vilken tur att det inte var farligt iallafall. Toppenfint strykjärn, vilket fynd!
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  2. Hi hi...vad roligt! Barn är verkligen kreativa! När vi skulle måla sonens rum så var jag så pedagogisk och smart för en gångs skull så vi bröjade faktistk alla tre att måla och gick loss riktigt ordentligt. Sonen tröttnade ganska snart och var nöjd med sitt måleri och så fick pappa fortsätta alldeles själv - i lugn oc ro...

    När jag var 7 år och min pappa renoverade vår stora hall. Tapetserade och la nytt golv, så fick jag på något sätt fatt i tapetkniven. Det slutade så illa att vi fick åka till sjukhuset där jag fick sy några stygn inne i handen.

    Ja, vilka historier det finns...*ler* Tur att man skratta åt det i efterhand.

    Ha det gott!
    kram Emelie

    Förresten, mitt tips är att satsa på ett riktigt stort Myrten träd. De torkar inte ut lika fort och man hinner med att vattna. Jag har ju lyckats med mitt ett bra tag nu.=)

    SvaraRadera
  3. Stackare vilken otur du haft på Alla Hjärtans Dag! Tur att du hann göra ett så fint fynd innan och att det inte var någon fara att äta lite klister. Man får verkligen ha ögon överallt när man håller på och grejar. Hoppas du får en bra start på veckan! Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Ja tänk vad barn kan hitta på alla möjliga busstreck. Visst är det härligt med barn;))

    Tur att du kunde lugna ner dig med lite loppis.
    Kram C

    SvaraRadera
  5. oj oj oj vilken dag!!! Barn är barn..Mer eller mindre ljuvliga ibland..tihi...

    Hoppas att ni hunnit med lite mys idag i alla fall!!

    Varma Kramar Elin

    SvaraRadera
  6. Oj,oj...här var det livat, små barn som klistrar och papegojor som piper ( tur det inte var två p där ;)
    Dagar som är intensiva..men som är borta fortare än du kan tro...så känner man nu när de är på väg ur boet.

    SvaraRadera
  7. Hoppsan, det var en händelserik söndag! Tur i oturen att man inte tapetserar med Karlssons klister. Kunde ha klistrat ihop hela lilla A. Då hade ni sysselsättning en stund med matt- och skänkrengöring.
    Det ser jättemysigt ut hos er!! Söta lånegojor också!
    Strykjärnet är fint - och ynka 20 spänn! Jag har ett likadant, fast mitt är ganska rostigt.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Ja, barn gör som vi det är den roligaste leken göra som de vuxna.
    Jag har målat ett träd i barnens rum och de har glatt tagit efter och målat gubbar överallt i huset. En av dem var så jag hängde en ram över. Men det är klart att det är svårare att få bort lim från en fin matta.
    Fint det lilla strykjärnet är ibland vill folk bara bli av med saker och det är tur att det finns andra som uppskattar det.

    Du får ha en trevlig måndag./Mia

    Förresten vilket vackert vardagsrum ni har det verkligen strömmar in ljus.

    SvaraRadera
  9. Oj, vilken spännande helg;-)

    Man saknar ju de där små busstrecken litegranna nu (mina frön är tonåringar).
    Vad roligt att ni skall "bli med växthus" snart. Och visst är det härligt med den där gamla sorten, tror det blir så för mig också.

    Det som är roligt med mitt yrke är just det att jag får lov att planera olika uttryck för olika trädgårdar, och på så vis (nästan) testa lite olika varianter själv...:-)

    Ha en gla da!
    Hillevissan

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att tidningen kommer till Er! Ni har verkligen ett underbart hem, som kommer att göra sig superfint i tryck!

    Lycka till!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Kan tänka mig att det är svårt att hinna tapetsera med två små busfrön runt bena. Tycker tapetklister luktar ganska gott så tror jag det hanns med att ta en smakbit, men vilken himla tur att det inte var så farligt.
    Papaya och Mango ser riktigt exotiska och vackra ut.
    //Camilla

    SvaraRadera
  12. Härligt med små hjälpredor :)

    Vackert strykjärn du fyndat,jättefina foton.

    ha en bra vecka
    Eva

    SvaraRadera
  13. Åhh jag ler gott när jag läser din historia om barn och klister! Tänk vad de är snabba med sina små bus. Inte så kul när de precis gjort det men sen i efterhand brukar man kunna skratta gott åt det.

    Fin blogg, tittade in första gången idag!

    SvaraRadera
  14. Men vilken liten busunge. Tur att allt gick bra och att det inte var farligt att få i sig.
    Jadu den där som sålde strykjärnet kan inte vara så intresserad av inredning mm som vi...då hade han förstått värdet
    KRAM

    SvaraRadera
  15. Hej Anna! Tack för underhållande läsning...Fniss! Vad duktiga dom är som vill hjälpa till! Boken har kommit och blir just nu läst av Fredric och han har skrattat mycket mellan raderna! Sen blir det min tur....Ditt strykjärn såg jättefint ut, för hela 20 kronor, bara att gratulera! Önskar dig en fortsatt bra dag! Kram Therese

    SvaraRadera
  16. hihi visst hinner dom över allt dom små liven. Hoppas helgen varit bra. Så fina bilder du tagit. hörs kram

    SvaraRadera
  17. Hej! Tack för titten hos mej.
    Du undrar om oljorna. Jag brukar blanda som jag tycker, biland vitlöksklyftor, chili, färska kryddor, citron mm. Det är så gott med egna oljor.
    Härlig blogg du har.
    Förstår att det kan vara svårt att tapetsera med små barn och inte få lim på olika ställen, men de är ju så underbara de små liven.
    Ha en fortsatt trevlig vecka.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  18. Tack för den gulliga kommentaren hos mig! :) Vilken sött litet strykjärn du har hittat och för en tjuga!!! Otroligt billigt! :) Riktigt fynd.

    Ha en bra vecka - kram E

    SvaraRadera
  19. Vilket fynd du har gjort! Och vilken dag... Ibland borde man ha ögon i nacken också! Fin och inspirerande blogg du har, jag tittar in fler gånger framöver! Fåglar är trevligt, men gud vad de skräpar ner - åtminstone undulater...//Kram Maria

    SvaraRadera