lördag 27 februari 2010

Blunda nu alla som inte tål skrynkel!

Ok, det är liiiite skrynkligt men vad gör det när man är så glad så man inte kan vänta...

En och annan undrar säkert vad en linneduk gör på ett bord hemma hos en småbarnsfamilj. Visst kan man ha det säger jag då! Om duken är en vaxad duk!!!! Har känt mig så ledsen när jag har sett era vackra bilder på dukade bord med duk och tänkt att sådär kan inte vi ha, inte mer än ett mål i taget i alla fall, men nu! Hittade den här vaxade linneduken och blev såååååå glad. Ska fixa till den lite med lite spets och så men ändå...

En liten fråga bara är om någon vet hur man stryker en sån här. Försökte på låg värme men det hände ingenting, höjde lite och den fastnade i strykjärnet på en gång. Ska man pressa den eller kanske bara tycka att den är vacker som den är *hihi*.

Jag kan nog lära mig att tycka om skrynkel om det är det som krävs...







Ha nu en underbar lördag med mycket mys och en och annan kram!

Anna

17 kommentarer:

  1. God kväll!
    Roligt att du hittade till mig!! Kan bara tala väl om många barn:-) Är fantastiskt, och det var så mysigt när tvillingarna kom. De stora var 6, 8,5 och 10 då, så nu är vi många som njuter av allt de små busarna gör!
    Och jag kan lova att tvillingarna älskar sina syskon!
    Så vänta lite ni, och skaffa ett par till sen;-)
    Ha en fortsatt bra helg, kram Emma

    SvaraRadera
  2. Jag vet faktiskt inte om det går att få bort skrynklet... Ang muffinsarna - att jag skrev mot förväntan var för att jag tyckte smeten var så torr men det blev ju jättebra. Jag tror jag klämde dig lite för mkt kräm för dom var mäktiga...men goa! Kram till dig vännen i norr!

    SvaraRadera
  3. Duken ser ju ut som en riktigt "äkta" Linne duk. Har du prövat att stryka den på baksidan eller är den lika vaxad där också? Fukta den lite och lägg ett bomullstyg mellan strykjärnet o duken o pröva att stryka den så, gammal hederlig pressning.
    Javisst har vi massor av snö fast vi befinner oss söder ut närmare bestämt på Småländska höglandet.
    Ha det så gott!
    kramis!
    Märta

    SvaraRadera
  4. Här har vi också linnedukar på bordet fast det finns barn, använder man tabletter när man äter så håller den sig åtmindstånde ren liiite längre men mycket jobb blir det när man evisas med den förbaskade duken.
    Har också köpt vaxad linne, som egentligen är till en duk, men jag sydde gardiner av det så jag har inte behövt stryka dem, men skulle tro att det fungerar som Märta sa, att lägga en fuktig bomullsduk emellan dem.
    Ha det.
    //Camilla

    SvaraRadera
  5. Hej! tack så mycket för din gulliga kommetar.
    Jag brukar tänka att efter ett tag så försvinner skrynklerna men linnedukar är jättesvåra att få skrynkelfria. Duken var fin den passar till tapeten.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Hej Anna ,så roligt att Du hittat till min blogg och det gjorde ju att jag kan kika in till Dig...ska bara hämta en kopp kaffe och kika vidare.Gillar den 'lantliga 'stilen mer och mer... ...ljuvlig ros...
    ha en go' fortsatt söndag! kram *piah*

    SvaraRadera
  7. Lite skrynkel tål nog alla ;) Framför allt när det är så fin på bilden... På bilden iaf kan man inte se att det är en vaxduk. Så kul!

    Imorgon kommer våren ;)
    kram Olg@

    SvaraRadera
  8. Skrynkel kan vara fint till en viss gräns, det ger liv på tyget. Hoppas att din Lampa du ska måla passar in bättre änn min.
    Kramar Ellinors Hus

    SvaraRadera
  9. Jag har ingen aaaning! Ska kika igenom om du fick några bra tips från någon annan, men annars stör inte lite skrynkel mig direkt. Tycker duken ser himla vacker ut - gillar verkligen de där vaxade linnedukarna. Bra kompromiss för en barnfamilj.

    Ha det bra!

    Kram M

    PS. Klart du ska testa ingerfärskakorna - mums ;-)

    SvaraRadera
  10. Lite skrynkel har väl ingen dött av:)?

    Tack för de vänliga orden hos mig. Kul att kunna vara till inspiration!

    Trevlig söndag

    Rebecca

    SvaraRadera
  11. Det kan vara snyggt med skrynkel. Försök att stryka med en fuktig kökshanduk över det brukar funka...
    Kram C

    SvaraRadera
  12. Vilken fin duk och köket är helt underbart. Jag har en linneduk men bara på halva bordet så den inte behöver tvättas hela tiden och den är skrynlig. Men jag tycker det är bökigt att stryka stora dukar.
    Men jag är ute efter en vit vit plastad duk fanns det där du hittade din?
    Prova stryka på hög värme men med en tygbit i bomull mellan tex ett lakan och gör det på sidan som inte är vaxad. Det kan funka,annars tror jag att den kommer att platta till sig med dagarna ställ saker på de värsta guppen så det tynger ner.

    Du får ha en bra söndagkväll.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  13. Tack snälla för din kommentar på min blogg.
    Tyvärr har jag inget tips vad gäller linne. Jag har samma svårigheter som du. Men lite charmigt är det allt med skrynkligt linne ; )
    Ha en underbar dag!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  14. Tack för dina snälla ord på min blogg, det är så värmande. Jag tycker din duk är fin som den är, dock är jag inte för det här att stryka så det inhandlas mest sånt som man slipper stryka även när det gäller kläder....Vackert är det i alla fall.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  15. Jag glömde säga att dina ägg är helt underbara. Trodde de var köpta det i tidningspapperet och spetsbandet är så sött.

    SvaraRadera
  16. Jag älskar linne som är skrynkligt. Har en duk från HM som är tunn o skrynklig. Och ovanpå den läggar jag HMs söta spetsduk när det ska bli extra fint. Måste nog fota det en dag.
    Lina

    SvaraRadera
  17. qué hermoso l.imonero.
    Un abrazo

    SvaraRadera