fredag 13 maj 2011

Amerikansk veranda...

I veckan hade jag som plan att göra i ordning en stooor skuggrabatt längs med väggen på vårt hus. Den vetter mot norr och jag låg sömnlös många nätter och funderade över vilka växter som skulle kunna tänkas trivas och passa ihop där.

När jag full av inspiration skulle sätta igång stötte jag på patrull direkt! Tanken var att göra ett flätat staket precis som Ullis ( Ullis gröna och sköna), men då måste man komma ner mer än 2 cm i jorden med pinnarna man ska fläta runt. Blir rätt ostadigt annars... ;0)

Jag hackade och hackade i min "jord" men det gick bara inte! En pinne fick jag ner sedan gav jag upp.

Hmmmm, man kanske kan mura upp en mur av sten tänkte jag då. Näpp, efter en timme av idogt letande hade jag lyckats skrapa ihop en fem stenar. Sorgsen knatade jag då in till min man och frågade om han hade någon idé eftersom jag inte så gärna använder mina vackra tegelstenar till en rabatt. Dem har jag ruinplaner för! Han kom ut, och till min förvåning kom han med det uuuunderbara förslaget att vi ska bygga en amerikansk veranda längs med hela huskroppen på den här sidan.

(Bild lånad från nätet)

Vårt hus är ju ett enplanshus men något piffigt ska vi nog kunna hitta på om jag får sitta och rita lite i lugn och ro...

(Bild lånad från nätet)

Verandan kommer jag att döpa till Ullis veranda! Det var ju hennes förtjänst att den ens kom på tal liksom... ;0)

Eftersom jag inte fick någon skuggrabbat vid huset var jag tvungen att få prova min idé någon annan stans. Det fick bli mot hönshuset... Hoppas bara att humle, ormbunkar, akleja och lite annat smått och gott kan stå emot angreppen från kirskål och åkervinda. Inga dåliga motståndare vill jag lova!Trevlig fredag på er!

Kram/ Anna

7 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Vilka fantastiska projekt ni kommer på, ler. Det kommer att bli såå fint med en veranda på ert hus. Ser fram emot resultatet.
  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Ska blir så spännande att följa ert arbete med verandan! Och Ullis Veranda är ju ett perfekt namn;)
  Ha en kön fredag!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Vi brukar få höra att vi byggt en fin veranda. Här kanske ni kan få lite inspiration :-) http://smalltownstyle.blogg.se/2010/may/veranda.html

  /Sara Small Town

  SvaraRadera
 4. God kväll!

  Låter riktigt trevligt med amerikanska verandan :)
  Och kanske en gunga som hänger...

  Hoppas att ni mår bra!

  Trevlig helg Anna!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 5. God kväll!

  Låter riktigt trevligt med amerikanska verandan :)
  Och kanske en gunga som hänger...

  Hoppas att ni mår bra!

  Trevlig helg Anna!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Ååååhhh, det som är så fint!! Ska verkligen bli kul att se resultatet! Du kan väl visa upp dina ritningar?

  Kram Pernilla

  SvaraRadera