torsdag 27 januari 2011

Beskrivning på hur man odlar ärtskott...

Jag fick så många frågor angående hur man gör ärtskott så här kommer en beskrivning på hur jag går tillväga... :0)Jag lägger först ett lager med leca kulor i botten på en skål och fyller sedan upp med ett lager jord. Därefter lägger jag ett jämt lager med gula ärtor (gärna ekologiska) och vattnar ovanpå. Över hela härligheten lägger jag ett lager med plastfolie men glöm inte att göra det lite luftigt så ärtorna inte möglar... När skotten kommer upp tar jag bort plastfolien och sedan är det bara att vattna och vänta. Jag lärde mig hur man skulle gå tillväga förra året när jag tittade in på AnnaMarias blogg Ett rött monogram.

Lycka till!

Anna

15 kommentarer:

 1. Men en sån fin skål har jag med... låter spännande med ärtskott kanske jag ska våga mig på och prova...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Så lä'ckert!!!!
  kik in till mej det pågår en utlottning där!
  Kram KaTHRINE

  SvaraRadera
 3. Oj...det måste jag prova! Och om det dessutom kan se så där vackert ut kan man ju utan problem fylla fönsterbrädan men sin odling!
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 4. Ja,de är såååå goda.
  Har odlat dessa i många år.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 5. Vad läckert!!!! Tack för tipset!
  Ha en fin kväll.
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 6. Tack för att du alltid delar med dig av diverse tips och klurigheter! Uppskattar din blogg för här finns så mycket matnyttigt. Ärtskotten måste bara testas! Vilken prydnad i köket!
  Eija

  SvaraRadera
 7. Åhh, det som är så gott! Jag hade inte tänkt på att man kan fixa till såna själv. Tack för tipset! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 8. Åh så vackert....ögon och gomfröjd ;-)

  SvaraRadera
 9. Shit så snyggt! Man kan ju inte annat än att bli glad när man ser maten växa fram på bordet sådär vackert! Och jag gläds så åt att barnen ska få med sig denna syn på att odla sin egen mat:-)

  Varmkram H.
  PS Jag tycker du är så duktig Anna, nytt barn, andra barnen och så blogga så friskt ändå! Hoppas förkylningen lugnat sig! kram igen.

  SvaraRadera
 10. Tack för beskrivningen, jag har införskaffat ärtor nu och skall snart göra skott jag med, det är ju så gott och så är det vackert att titta på också.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Va kul att få lite tips på lite av vart! Tack för det...Kramis Gunilla

  SvaraRadera
 12. Aha, det var hos dig jag såg tipset om ärtskottsodlingen. Även jag har numera en skål med dessa delikatesser på mitt köksbord. Det är jättegott och man verkar kunna skörda hur mycket som helst!! Tack för tipset :)
  Tjingeling

  SvaraRadera