måndag 25 oktober 2010

Mycket vill ha mer...

Vissa blir aldrig nöjda! Jag tillhör den skaran... :0)

I helgen har jag och Niklas suttit och kollat runt lite på inglasade verandor eftersom det känns bra att vara ute i god tid för bygglov osv. Det är så kul, men ack så svårt att bestämma sig! Inspirationen kom när jag tittade in på bloggen Cesars trädgård och såg några vackra vinterträdgårdar som Charlotta hade nosat upp...Nu när jag vet att Niklas kan snickra precis det jag önskar mig har jag en vag föraning om att han ångrar växthusbygget... ;0)
Jag kan ju faktiskt drömma om precis vad som helst och vet att det kan bli verklighet! Problemet då är ju som sagt bara att bestämma sig...

En lite enklare variant där man bygger direkt mot väggen...

Bild från Sweden greenhouse.

Eller varför inte en lite maffigare variant där man har lite mer snickerier och en öppen del på verandan. (Ännu har vi båda kaffe kvar i kopparna och humöret är på topp!)

Bild från Morton Garden Rooms.

Drömmen vore om man kunde återskapa känslan man får av den här bilden...
Varmt men ändå ljust.

Bild från Hus och hem.
Nu tror jag att jag har bestämt mig! Den här får det bli... Fast som Charlotta skrev i sin blogg... vad händer när snön rasar från taket? (Niklas börjar se lite lätt ångestladdad ut)

Bild från Morton Garden Rooms.

Varför tittar vi på såhär romantiska verandor? Skulle inte vi dra mer åt det industriella i inredningen? Visst är den rätt fin i alla fall... ;0)

Bild från Hemnet.se

Vadå romantisk? Skulle sitta som en smäck på vårt hus! (Någon stans här börjar Niklas flacka med blicken och säga att han måste ut och mata hönsen... *hehe*)

Bild från lyckansguesthouse.se

Vore det inte underbart att ha en veranda som man kan använda som matsal och ett andra vardagsrum... Undra hur mycket det skulle kosta att värma upp...

Bild från Gård och torp.se

Svensk romantik när den är som bäst! Vårt hus är falurött med rött tegeltak så varför inte?

Bild från Alviks snickeri.

Tur vi (jag) har så lång tid på oss innan vi behöver bestämma oss... Man vill ju inte ångra sig om några år!

Trevlig Måndag på er!

Anna

17 kommentarer:

 1. Åh vilka vackra växthus du visar för oss!
  Ha en ny fin vecka!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder, och drömma kan man alltid göra :)
  Vi har folk i vår omgivning som funderar om vi inte börjar vara klara med allt byggande. Vi säger jo för att lugna dem, men det finns alltid nya planer och drömmar ;0)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Alla är jättefina.....jag själv är väldigt svag för de gammla stora glas verandorna, såååå vackert men det går inte när man bor i ett 70 tals hus.

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Det finns otroligt många vackra växthus.. Vi (läs sambon) gav sig på att snickra ett till oss förra sommaren. Vi använde oss av gamla fönster.. Än återstår lite målning och fix men vi blev ruskigt nöjda trots en hel del jobb..

  Kram Evelina

  SvaraRadera
 5. Jag är också "mycket vill ha mer" människa. Ju fler projekt vi genomför desto fler nya kommer vi på. Det är ju hela poängen med att ha hus eller hur? Du är ju desutom lyxutrustad med en snickarmake, då MÅSTE man ju bygga, allt annat vore slöseri! ;)

  Vi har förberett för glasveranda när vi byggde ut huset. Det finns en verandradörr men ingen veranda. Jag vill bygga den av gamla spröjsade fönster och den kommer bli främst för människor men även tänkt att kunna övervintra växter som behöver lite mer värme.

  Eftersom vi människor ska få verandan byggde vi växthuset helt och hållet för växter utan kompromisser, med isolerad botten, isolerglas och indragen automatbevatning. Där inne ska det få vara varmt, fuktigt och lukta jord och gödningsmedel. Fika får man göra på verandran. Det enda jag ångrar med växthusbygget är att vi inte tog fler atomatfönster uppepå, det bör vara 25% av takytan vilket vi inte når upp till. Snålheten bedrar visheten ibland. På verandan kan vi ju skita i sådant. Den ska ha ett vanligt plåttak tänker jag mig.

  Ja som sagt..många planer finns det men först tusen andra saker som ska genomföras. Skutar väl kanske med att vi för alltid har en verandadörr utan verandra *S*.

  SvaraRadera
 6. Kommer ihåg vilken beslutsångest jag själv hade inför vårt uterumsbygge för ett par år sedan.
  Det var många beslut som skulle tas och det finns ju så himla många snygga varianter dessutom.
  Men är säker på att ni hittar något som passar in hos er, tvekar inte det minst om det. För växthuset erat, är nog bland det snyggaste jag sett.
  Lycka till med planeringen!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Åhh, Hjälp vilka fina växthus/verandor/orangerier som du visar. Men jag blev helt såld på den sista men tegeltak och falu röd. Den skulle jag direkt ta.

  Hoppas du hittar det du söker och gör ett val som just du känner dig nöjd med.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilket fantastiskt bildgalleri du bjuder på till måndagskaffet, - en får tacka och bocka för den njutbara underhållningen! Förstår att ni är i valet och kvalet, det finns ju så mycket fint att välja på. (Kanske tur att man inte har en sambo som är snickarkunnig, hrmm...)
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hahhaaaaaa.....

  Dröm vidare i planeringen.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 10. Åh, tack detsamma! Nu fick jag ju ännu mer inspiration av bilderna du nosat upp:)
  Tack och ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Vi går också i planeringstankar för ett glasat utbygge. Ingen veranda, utan mer som ett uterum gjort av gamla fönster och med dubbeldörrar, som går över i altan utan tak. En del av dem du visar i gammaldags stil här på nedre halvan av inlägget, gillar jag riktigt mycket. Halva nöjet är ju planerandet. Lycka till!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Att sitta och drömma och planera är nog roligare än att besluta och genomföra...Stackars Niklas...*ler*..hoppas han återhämtar sig snart!

  Ha en bra vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 13. Hej!!
  Så fina, verkligen svårt att välja;o) Men jag gillar verkligen den sista, så svenkt!!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 14. oj så mycket fint! vi ska bygga en nästa år så jag samlar massor med inspiration här till mig själv också:)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 15. Vilka underbara bilder du letat fram! Inte lätt att välja något av dom......alla är lika fina ju!
  Du har bytt ut din header igen, det ser riktigt fint ut det här också!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Så fina bilder du har samlat! Halva nöjet är ju att planera och fundera. Å nya projekt lyckas man ju alltid hitta på.
  Kram Cia

  SvaraRadera
 17. Vilka fina och inspirerande bilder! Vi håller också på och funderar över ett inglasat uterum som ska sitta ihop med vårt gästhus. Något liknande bild nummer två skulle nog passa finfint här ... :) Ska kika vidare. Hojtar till om jag hittar något fint.
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera