tag:blogger.com,1999:blog-3261865788800998493.post5001720102497291084..comments2024-01-02T16:04:40.893+01:00Comments on Vita rosor och förgätmigej: Medelhavskänsla i köksträdgården...Vita rosor och förgätmigejhttp://www.blogger.com/profile/05186576078799613924noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3261865788800998493.post-57464299951511718962011-08-08T09:08:07.900+02:002011-08-08T09:08:07.900+02:00Häftigt att auberginerna har vuxit så bra! Jag bla...Häftigt att auberginerna har vuxit så bra! Jag blandar i aubergine i tomatröran ibland. Efter att ha saltat ur den fräser jag den i mycket olja, så att den nästan blir friterad, och sedan rör jag ner den i en tomatröra med mycket vitlök. Extra gott om man dessutom blandar i tärnad mozarella. Auberginen smälter nästan när man gör på detta sätt. Mums!<br />Ha det bra!Ullishttps://www.blogger.com/profile/13614099990927163042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261865788800998493.post-85559574322963361272011-08-08T08:54:01.278+02:002011-08-08T08:54:01.278+02:00Skulle tipsa om auberginröran som var i princip nä...Skulle tipsa om auberginröran som var i princip nästan exakt samma recept som jag brukar göra, fast vi kallar det för en arabisk sallad :)<br /><br />Gott att äta med vitt bröd eller surdegsbröd som man river i bitar och doppar i röran, använder brödet som en sked :) Stek ägg i olivolja med salt och peppar till + oliver. Så gott! <br /><br />Samma röra är underbart god att göra också på kikärter eller avocado istället för aubergin bara ett litet tips :)<br /><br />Ha en bra dag! <br /><br />Kram NillaNillahttps://www.blogger.com/profile/18220156544458323978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261865788800998493.post-53671544354006999902011-08-08T08:40:08.610+02:002011-08-08T08:40:08.610+02:00Hej
Va häftigt med egna auberginer i landet...nytt...Hej<br />Va häftigt med egna auberginer i landet...nytt här för i år är purjelök och broccoli ;))<br />kram susanneSusannehttps://www.blogger.com/profile/05347924554783545621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261865788800998493.post-13287638842281067642011-08-08T07:39:17.873+02:002011-08-08T07:39:17.873+02:00Jag har fått tips om att göra en supergod Aubergin...Jag har fått tips om att göra en supergod Aubergineröra, har dock inte provat den själv än, men det sägs att den ska vara suverän typ som dipp till ett bord dukat med lite plockmat.<br /><br />2 aubergine<br />1-2 tsk olivolja<br />2 msk sesampasta<br />2 vitlöksklyftor<br />1 msk citronsaft (eller mängd efter smak)<br />1-1½ dl turkisk yoghurt<br />Salt, peppar.<br /><br />1. Sätt ugnen på 225 grader, nagga auberginerna lite med en gaffel och ensla med olivolja. Grilla dom i 20-30 minuter beroende på strl.<br />2. Låt dem svalna. Halvera dem och gröp ur allt innehåll. Mixa auberginerna med alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.Miahttp://miamcarlsson.blogg.senoreply@blogger.com