lördag 17 november 2012

Jag ska ha ett bibliotek!

Nu går inredningstankarna på högvarv. 

Jag tänker mörkt, murrigt engelskt bibiliotek med en gammal sliten chesterfield att sjunka ner i med en god bok och en kopp rykande varmt te. Min stora röda handknutna matta ska få ta upp större delen av golvytan och väggarna ska vara täckta av mörkbruna bokhyllor fyllda med böcker. Åååååh! Äntligen ska jag få ett vardagsrum där tv:n inte är det centrala. :)

(Bild lånad)

(Bild lånad)

Idag har jag och ungarna varit ute i huset och målat lite. Jag trodde det skulle bli kaos med fyra barn 2år, 4år, 5år och 7år som skulle måla med varsin pensel, men den enda som kladdade var jag!? Ungarna hade mycket roligt åt detta faktum. ;) I morgon bär det av till huset igen eftersom barnens pappa ska hjälpa till med att snickra en vägg och lite annat pyssel som jag inte klarar av att göra själv. 

Jag är så tacksam över att vi kan skiljas som vänner. Inga barn ska behöva hamna emellan när föräldrar inte klarar av att leva tillsammans. 

Anna

11 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Ibland vill jag också ha ett bibliotek, ibland inte. Men vi har inte ett rum över för det just nu...i framtiden kanske. Men maffigt och harmoniskt är det tycker jag

Det är så härligt att läsa hur bra du löser detta på bästa sätt.

Kram Teres

HemkäraHanna sa...

Jag förstår dig precis i TV-frågan. Vi har kompromissat lite med att stänga in den i ett gammalt vackert skåp med låsbara dörrar.

Åsa Holmér sa...

Jag följer ditt nya liv med spänning. Vi ska också flytta in i ett nytt (gammalt) hus, det blir nog i januari. Jag har börjat en blogg om det, titta gärna in! varmvit.blogpost.se

I Tages trädgård sa...

Fina Anna! Jag har inte läst på ett tag, men nu gör jag det och vill bara säga att du är så otroligt stark och modig. Det kommer att gå bra både för dig och dina barn, med den styrka och ärlighet du besitter kommer de att vara omgivna av kärlek och trygghet vad som än händer. Det är modigt att dela med sig som du gör, tack för det! Själv kämpar jag vidare genom ett år som varit och är det tuffaste. Det märks kanske inte så mycket i min blogg, men jag vågar inte öppna mig som du. Bloggen är ljus, och det är jag så glad för. Och så all inspiration från er bloggvänner, det ger styrka när folk runtomkring en är elaka. Var rädd om dig och ha en fortsatt fin söndag! Stor kram från Hanna

Hanna sa...

mysigt med bibliotek.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Bondjantan sa...

Hej vännen!
Stort + till er angående relationen efter äktenskapet!
Angående tv:en... vi har våran i köket och inte i vardagsrummet... och andra sidan så håller vi på att bygga bort vardagsrummet, kanske lite galet?!

Förresten... en efterlysning eller rop på hjälp finns på min blogg, tacksam för hjälp! Du rör ju dig kanske mer i "inredningskretsar" på olika sätt än jag...?

Elle sa...

Jag tycker att det är fint att höra hur ni stöttar varann och klarar av att skiljas som vänner.
Tummen upp för er!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt att höra att ni är vänner och tänker på era barn. Så mysigt att höra om dina planer och tankar om ditt nya hus.

Stor kram till dig
Anna

Mrs Peaches sa...

Det låter jättemysigt! Att sitta i en skön fotålj med en bok, en kopp te och en filt - hur mysigt är inte det!
Ha en skön tisdag!
Kram Elin

Prinsessorna på Bellevue sa...

Underbart med ett bibliotek! Såklart du ska ha mörka bokhyllor och Chesterfieldssoffor! Något annat går inte för sig. Kanske en jordglob också...

Kram
Petronella

Malin sa...

Tack för att du delar med dig av det jobbiga med skilsmässa. Om jag och mannen skiljer oss i framtiden hoppas jag verkligen på en vänskaplig skilsmässa. Jag tänker på mitt jobb som lärare där jag ibland måste medla mellan föräldrar som inte klarar av att gå på samtal om sitt barns utveckling samtidigt. Sorgligt.